Puolueiden Kannatus Maaliskuu 2019

 1. Puolueiden kannatus maaliskuu 2015 cpanel
 2. Puolueiden kannatus maaliskuu 2013 relatif
 3. Puolueiden kannatus maaliskuu 2014 edition

05:00 01. 03. 2019 Eduskuntavaalit Enemmistö vaalikoneisiin vastanneista kansanedustajaehdokkaista palauttaisi rikolliset ulkomaalaiset – "Miksi näin itsestään selvää asiaa täytyisi edes perustella" Kolumni: Vaalikoneen tarjoama ehdokas ei ehkä ole lopullinen totuus, mutta on se sinulle tärkeämpi tieto kuin paras ravivihje Heikentävätkö vai vahvistavatko hakkuut metsien hiilinieluja? Valtaosa vaalikoneisiin vastanneista ehdokkaista ei näe tarvetta vähentää hakkuita 05:00 02. 2019 Leikkausten ja veronkorotusten vastakkainasettelu jakaa voimakkaasti eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteet – "Suomessa on liikaa kakun jakajia" 06:00 02. 2019 "Tarkoittaisi käytännössä ihmisten heitteillejättöä" – Vastikkeeton perustulo jakaa eduskuntavaaliehdokkaat kahteen leiriin 07:30 04. 2019 Puolet eduskuntavaaliehdokkaista pitäisi viinit pois ruokakaupoista – "Kukaan ei ole vielä Suomessa kuollut alkoholin puutteeseen" 16:16 04. 2019 SDP:n Rinne arvioi, että Sipilällä on paniikki päällä – "Hän heittelee mörköjä sinne ja tänne toisten puolueiden päälle" 19:21 04.

Puolueiden kannatus maaliskuu 2015 cpanel

Puolueiden kannatus maaliskuu 2013 relatif

 1. Metsäntutkimuslaitos Metinfo - Metsien terveys
 2. Puolueiden kannatus maaliskuu 2009 relatif
 3. Puolueiden kannatus maaliskuu 2019 live
 4. Apollo - uusimmat sisällöt – yle.fi
 5. Psykoterapiapalvelu Lehmus – “Keskeltä vaikeuksia löytyy mahdollisuus”
 6. Hotellit lahti
 7. Vaalien alla esiintyviä ilmiöitä - Kriminologiaa ja Kriminaalipsykologiaa - Vuodatus.net -
 8. Kylpyhuoneen laattojen maalaus – Start Living Your Best Life | Lily
 9. Kalevalan runot 11 12 13
 10. Uutisarkisto Eduskuntavaalit 2019 Maaliskuu - Savon Sanomat
 11. Osteoporoosi on usein oireeton – Näin se todetaan ja hoidetaan | Lääkärikeskus Aava
 12. Puolueiden tulevaisuus | Heikki Sairanen

Koska tulevien vaalien tulosta ei vielä tiedetä, korjauskertoimessa täytyy käyttää aikaisempia vaaleja. Korjauskertoimella siis kurkistetaan menneisyyteen, jotta nähtäisiin kirkkaammin tulevaisuuteen. Korjauskertoimessa huomioidaan eduskuntavaalit Haastattelututkimuksissa ihmisiltä kysytään juuri senhetkisen puoluekannatuksen lisäksi, minkä puolueen ehdokasta he äänestivät edellisissä vaaleissa. Näitä lukuja verrataan vaalitilastoista löytyvään toteutuneeseen vaalitulokseen, jolloin saadaan korjauskerroin. Ylen puoluekannatusmittauksessa käytettiin elokuusta 2012 alkaen korjauskertoimen määrittelyssä sekä edellisten eduskuntavaalien että edellisten kuntavaalien tulosta. Vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen käytäntö on muuttunut. Korjauskertoimessa otetaan nyt huomioon ainoastaan vuoden 2019 eduskuntavaalit. Muutos oli luontevaa tehdä heti vaalien jälkeen, jolloin korjauskertoimet vaihtuivat joka tapauksessa. Kuntavaalien tulos poikkeaa nyt useilla puolueilla merkittävästi eduskuntavaalien tuloksesta, joten Taloustutkimus arvioi, että korjauskertoimen kiinnittäminen vain viime eduskuntavaaleihin antaa tarkimman kuvan puolueiden kannatuksesta.

Puolueiden kannatus maaliskuu 2014 edition

Myös kokoomuksen ja vihreiden suosio on laskenut. Kaikki muutokset mahtuvat virhemarginaalin sisään. Yle Uutisgrafiikka Perussuomalaisten kannatus jatkaa vaalien alla nousuaan. Ylen tuoreimmassa mittauksessa puolueen kannatus on 15, 1 prosenttia, ja puolue on nyt kolmanneksi suosituin. Nousua edellisestä, helmikuussa tehdystä mittauksesta on 1, 8 prosenttiyksikköä. Kannatusta perussuomalaisille tulee erityisesti niin kutsutusta "nukkuvien puolueesta", kertoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja. – Perussuomalaiset saavat nyt aiempaa enemmän kannattajia heistä, jotka eivät osaa tai halua sanoa, mitä puoluetta äänestivät vuoden 2015 vaaleissa, hän sanoo. Suosituin puolue on edelleen SDP 20, 1 prosentin osuudellaan. Kakkospaikkaa pitää kokoomus 15, 8 prosentissa. Molemmat ovat menettäneet kannatustaan – demarit 1, 2 prosenttiyksikköä ja kokoomus 0, 4 prosenttiyksikköä. Samalla puolueiden välinen ero on hieman kaventunut. Viimeviikkoinen hämmennys SDP:n kannoista lihan ja maidon verokohteluun ei näy suoraan kannatusluvuissa.

Näin he kokevat olevansa myös itse voittajia. Tämä ilmiö ei kuitenkaan toimi joka tilanteessa, vaan voi jopa kääntyä itseään vastaan. Ihmiset voivat siirtyä myös kannattamaan puoluetta, joka on alakynnessä. Tätä ilmiötä kutsutaan "Underdog"- ilmiöksi, jossa psykologien mukaan altavastaajana oleminen symboloi meitä. Haluamme ikään kuin kamppailla häviäjän kanssa, psykologien mukaan koemme ja tunnemme empatiaa epäreilun kohteeksi joutuneelle. Gallupit ovat mielipidetiedusteluja, ja kyselyt eivät ole mikään tarkka ennuste. H enkilö saattaa esimerkiksi mielipidekyselyssä antaa yhden ehdokkaan nimen, ja kuitenkin äänestyskopin suojissa äänestää aivan toista ehdokasta. Tällaisen käyttäytymisen taustalla voi olla niin sanottu " Bradley"- ilmiö, jossa henkilöt saattavat tuntea painetta antamaan heidän oikean vastauksen, koska sitä ei ehkä katsota yleisesti hyväksytyksi tai "poliittisesti oikeaksi". Gallupeihin kannattaa suhtautua tietyllä varauksella, niiden ohjaileva vaikutus äänestyskäyttäytymiseemme on hyvä tiedostaa.

Wed, 14 Oct 2020 16:38:22 +0000