Lapin Yliopisto Optima

Opiskelijatuutorit harjoituttavat uudet opiskelijat Moodlen käyttöön syksyn aikana tuutortapaamisissa. • aiempien vuosikurssien opiskelijat ohjeistetaan taltioimaan Optimasta tarvitsemansa aineistot tai tehtävät. Heitä tiedotetaan menettelystä, koska Optimaan viety aineisto ei ole enää saatavilla. • aiempien vuosikurssien opiskelijoille annetaan ohjaustukea, käyttöohjeet ja ohjevideot sekä huolehditaan perehdytyksestä tiedekunnan tai koulutusohjelman kanssa sovittavalla tavalla. Käytännön eteneminen: opettajien ja opiskelijoiden koulutukset käynnistyvät elokuussa • opettajien koulutukset käynnistyvät syksyllä. Koulutusta ryhdytään toteuttamaan heti kaikille halukkaille siten, että kahta samansisältöistä koulutusta toteutetaan kahtena kahden tunnin pituisena pienryhmätilanteena (Moodle I ja Moodle II) • koulutukset voidaan suunnata sovellettuna erityisesti tietyn tiedekunnan opettajille, mikäli tiedekunta tai koulutusohjelma näin toivoo, mutta samansisältöisinä ne soveltuvat kaikille opettajille • siirtymävaiheessa eOppimispalvelut tarjoavat myös tehostettua etä- ja verkko-opintojen tukipalvelua (vierituki).

Lapin yliopisto optima vs

O: Optima – Optima on yliopiston verkkoympäristön työtila, jossa mm. jaetaan kurssimateriaalia. Optimasta löytyy myös luentomateriaalit, jos pidät etäopiskelupäivää. P: Petronella – Yliopistomme avaratilaisin ruokala, joka sijaitsee taiteiden päässä ja sen on näköinenkin! Petrolla on myös A-oikeudet ja rankan viikon jälkeen täältä voi hakea oluen ennen kotiinlähtöä. Q: ¿Qué tal? – Kasvatustieteiden tiedekunnasta on hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon eri puolille maailmaa. Myös kenttäharjoittelun voi tehdä ulkomailla! R: Ruokailu – 11-12 aikaan ruokalamme ovat ruuhkaisimmillaan ja opiskelijoiden lounashinta on 2, 60€. Remburssi – Johtamisen, hallintotieteiden ja soveltavan psykologian opiskelijat, joilla on mustat haalarit. S: SOOL ry, eli Suomen opettajaksi opiskelevien liitto kokoaa yhteen kaikki Suomen opettajaksi opiskelevat ja ajaa meille tärkeitä asioita. Sitsit – Fuksisitsitseillä teille opetetaan sitsaamisen salat ja useimmilla sitseillä pääsee helposti tutustumaan toisien ainejärjestöjen edustajiin.

Lapin yliopisto optimal control

Ne on merkitty kynälogolla. Tämän lisäksi kirjoitetaan oppmispäiväkirjaa. optima? Optima-oppimisympäristön linkki on sekä Lapin yliopiston että kielikeskuksen kotisivuilla. Ongelmatilanteissa ota yhteys atk-yksikköön. kynälogotehtävät? Optimaan kerättävät tehtävät löydät Nätfräschin kappaleista 3, 4, 6, 8, 12 ja 14. Yksi tutorille lähetettävä tehtävä löytyy kieliopista, kohdasta verbit > imperatiivi. Tuo kynälogotehtävät omaan kansioosi, jonka tutor on laittanut Optimaan. Tutor lukee ja kommentoi nämä tehtävät Optimassa. Palauta tehtäviä kansioosi pikkuhiljaa, ei siis kerralla kurssin lopuksi. oppimispäiväkirja? Kurssin aikana kirjoitetaan suomeksi oppimispäiväkirjaa Optimaan. Lue lisäohjeita siitä mistä oppimispäiväkirjassa oikeastaan on kyse. apua? Voit tarvittaessa pyytää apua ja neuvoja tutorilta kurssin Apua! -keskustelupalstalla Optimassa. Sanakirjat ovat myös avuksi kurssin suorittamisessa. Voit käyttää apuna esim. Skoldatanätet-sanakirjaa. laitevaatimukset? Kuunnellaksesi äänimateriaalia, on koneessasi oltava joku MP3-muodossa olevat tiedostot soittava ohjelma, esim. Microsoft Windows Media Player tai Real Player.

Fuksiaiset – Selviää ajallaan, mutta alkusyksyn odotetuin tapahtuma… 😉 G: Gradu – maisterivaiheen tutkielma. Tätä ei tarvi miettiä onneksi vielä piiitkään aikaan! H: Haalarit – Lapikkaan siniset haalarit suojaavat sinua erinäisissä riennoissa ja ne voi koristella mitä hienoimmilla merkeillä. Helpottavat myös ihanasti vaatekriisiä potevia. I: Ilmat voivat olla täällä pohjoisessa hieman vilpoiset, mutta lapikkaat jalassa ja toinen lapikaslainen kainalossa mielikin pysyy lämpöisenä. J: Jäsenmaksu – Lapikkaalla se on 35€ ja se maksetaan vain kerran elämässä. Muista liittyä! Jalot Villit – Matkailututkimuksen opiskelijat, joilla on tummansiniset haalarit. K: Kahvihetket – Lapikkaan hallitus tarjoaa ilmaista kahvia ja lisuketta jäsenilleen kuukausittain. Kiva tapa tutustua muihinkin vuosikursseihin. Kaamos – Tämä on hyvin todellinen asia Lapissa, mutta täältä löytyy sellaista valovoimaa, mistä etelässä ei voi edes haaveilla – lumihanget! Kirkastavat kummasti maisemaa ja mieltä. Myös revontulet ovat melko tyypillinen asia täällä.

OPTIMASTA MOODLEEN - Lapin yliopiston sähköinen oppimisympäristö muuttuu - Rehtorin päätökset - Lapin yliopisto - University of Lapland - Lapplands universitet

A: Ainejärjestö – Jokaisella tieteenalalla on oma ainejärjestönsä, joka huolehtii opiskelijoidensa hyvinvoinnista, viihtyvyydestä ja edunvalvonnasta. Meidän ainejärjestömme on Lapikas. Artikla – Oikeustieteen opiskelijat, joilla on Bolognan punaiset (viininpunaiset) haalarit Akateeminen vartti – Yleensä lehtorit aloittavat luennot ja muut oppitunnit vartin yli tasan sijaan. B: Bileet – Kuuluvat olennaisena osana opiskelijaelämään ja niitä riittää varmasti jokaiseen makuun. C: Copyright – Tästä pidetään kiinni ja muistetaan merkitä ne lähteet esseisiin! D: DAS – Domus Arctica –säätiö eli DAS tarjoaa parhaat opiskelija-asunnot ja illanviettopaikat. DAS-kota tulee varmasti tutuksi jo ensimmäisellä viikolla. E: Eliitti – Siihen sinäkin nyt kuulut! Onneksi olkoon pääsystä Lapin yliopiston luokanopettajakoulutukseen! F: Freestyler – Tämä hitti saa lapikkaan kuin lapikkaan joraamaan. Tulee takuuvarmasti tutuksi. Felli – Amican pienempi ruokala yliopistollamme. Talon parhaat salaatit löytyy täältä!

  • Kone Hyrkäs Oy työpaikkana | Kokemuksia ja arviot | Tunto
  • Lapin yliopisto optima sport
  • Lapin yliopisto optima review
  • Lapin yliopisto optimax

Lapin yliopisto optim office

mikä? Nätfräsch on ruotsin kielen valmentava kurssi verkossa. Kurssin koodi on XRUO0007 laajuus? Kurssin laajuus on 1 opintoviikko/ 2 opintopistettä. kuka? Kurssin voi suorittaa kuka tahansa Lapin yliopiston opiskelija, joka ei ole suorittanut ruotsin valmentavaa kurssia tai ruotsin pakollisia kursseja. miten? Kurssi suoritetaan itsenäisesti tutorin ohjauksella. Ilmoittaudu ensin Nätfräsch -kurssille WebOodissa. Kun paikkasi kurssilla on vahvistettu, tutor lisää sinut Optimaan ja sen jälkeen voit aloittaa opiskelun. milloin? Voit aloittaa kurssiin tutustumisen vaikka heti. Kurssin voi suorittaa joko syksyllä 1. ja 2. periodin aikana tai keväällä 3. ja 4. periodin aikana. Kurssi kannattaa suorittaa noin kahdessa kuukaudessa. Kurssin aikana saat palautetta tutorilta. työtavat? Kurssi koostuu 14 tekstistä, ääninäytteistä ja tehtävistä verkossa. Tämän lisäksi monen tekstin yhteydessä on suositeltu kerrattavaksi jokin kielioppiasia. Lue teoria ja harjoittele tehtävien avulla. Apuvälineenä kurssin suorittamiseen käytetään Discendum Optima-oppmisympäristöä, johon kerätään kurssin aikana tehtyjä tehtäviä.

X: Xenofobia – Muukalaisten pelko. Harvinaisempi Lapikkaan piirissä ja tulee yleensä hyvin hoidetuksi fuksivuotena. Y: YTHS – Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa ilmaisia yleisterveyden, mielenterveyden ja edullisia suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Ensimmäinen hammastarkastus on ilmainen, joten muista hyödyntää edut! Z: Zzzz…. Unet voi välillä jäädä vähäisiksi. Å: Åh, Sverige! – Ihana toinen kotimainen kielemme, jota pitää myös opiskella kurssi. Se ei onneksi ole edessä vielä ensimmäisenä vuotena. Ä: Äitiä voi tulla välillä ikävä, kun tilillä on viisi euroa ja viimeinenkin sukkapari käytetty. Ö: Öylätti. Pieni suupala saatavilla ilmaiseksi sunnuntaisin. Ei täytä vatsaa, mutta torjuu nälkäkuolemaa, kun rahat on loppu.

Yhteisten työvälineiden kautta eOppimisen tukipalveluiden merkitys vahvistuu jatkuvasti. Tuki sisältää mm. käyttäjäperehdytykset, käytön aikaisen tuen ja ohjeistamisen. Tukisivusto kokoaa työvälineiden kirjautumisosoitteet, ohjeet ja usein kysytyt kysymykset, häiriötiedotteet sekä ohjaa yhteydenotossa päivystäville tukihenkilöille. Tukisähköposti tavoittaa kaikki eOppimisen tukihenkilöt ja esimerkiksi pyynnöt uusien Moodle-työtilojen luomiseen tai vanhojen kopiointiin kannattaa tehdä tämän sähköpostiosoitteen kautta. Etätyövälineisiimme liittyvien asioiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin vaan eOppimisen tukihenkilöt avustavat mielellään kaikissa esiin tulevissa kysymyksissä – ota rohkeasti yhteyttä! Tanja Rautiainen, eOppimispalvelut Erityisasiantuntija I Opetuksen kehittämispäällikkö I LUC2020 projektipäällikkö Lapin amk I Lapin yliopisto I

Lapin yliopistossa siirrytään Optima-oppimisympäristöstä Moodle-oppimisympäristöön vuoden 2019 loppuun mennessä. Sama oppimisympäristö on myös Lapin ammattikorkeakoulussa. Siirtymäprosessille on asetettu ohjausryhmä, jonka projektipäällikönä on opetuksen kehittämispäällikkö Tanja Rautiainen. Toimintaa tukee eOppimispalvelut. Siirtymän käytännön toimenpiteistä keskustellaan tiedekuntien ja yksiköiden kanssa alkusyksystä. Siirtymäsuunnitelma • opettajilla on mahdollista siirtää Optimasta aineistojaan ja oppimistehtäviään Moodleen aina 2019 vuoden loppuun asti. Optiman käyttösopimus päättyy 31. 12. 2019. • opiskelijan oikeusturvan vuoksi oppimistehtäviä tai monivalintakyselyitä tms. arviointiin vaikuttavia suorituksia ei tule tehdä Optimassa enää 6/2019 jälkeen. • uudet opiskelijat perehdytetään Moodlen käyttöön opintojen aloituksen yhteydessä eOppimispalveluiden ja opiskelijatuutoreiden toimesta. • opiskelijatuutorit perehdytetään tukemaan Moodlen käytössä yhteistyössä Lapin ylioppilaskunnan kanssa.

  1. Rose kokki
  2. Damiana luontaistuote
  3. Auton moottorin pesu tampere
  4. Jääkiekon sm liiga 2012 relatif
Wed, 14 Oct 2020 11:52:07 +0000