Suomen Pisin Tunneli

Kenellekään ei onneksi käynyt kuinkaan. Moni pysähtyy turhaan tunnelissa Tunnelin liikennemäärät ovat kasvaneet siitä syystä, että Tampereella tehdään nyt paljon rakennustöitä. Esimerkiksi ratikan ja Hämeensillan remontin takia ihmiset etsivät nopeampia kulkureittejä. Tieliikennepäällikkö Kari Korpela arvioi, että autoilijoita on siirtynyt esimerkiksi Pispalan valtatieltä tunneliin. Samaa sanoo Pirkanmaan ely-keskuksen liikennepuolen johtaja Juha Sammallahti. – Liikennemäärät ovat olleet paljon suurempia kuin suunniteltiin. Rantaväylä vetää tällä hetkellä hyvin verrattuna aikaisempaan. Kehätieltä on siirtynyt tänne väkeä. Tunnelin ongelmat johtuvat Sammallahden mukaan siitä, että Santalahti ja Nokian moottoritie eivät vedä tarpeeksi nopeasti liikennettä. Antti Eintola / Yle Nokian moottorien loppuun suunnitellaan lisäkaistaa, mikä helpottaisi ruuhkia. – Tapahtumia on riittänyt viime viikkojen aikana. Pääsyn sulkemisia tunneliin saattaa olla päivittäin mutta kestot ovat lyhyitä. Jos tulee palohälytys tai onnettomuus, tunneli on suljettu pidempään, Sammallahti sanoo.

Suomen kielelle

Ensimmäisinä tuntumaa tunneliin pääsevät kuitenkin ottamaan Pirkan pyöräilyn osallistujat kesäkuussa. Lokakuussa vietettävänä Tampereen päivänä kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan tunneliin jalkaisin. Vaikka tunneli on valmistuessaan Suomen pisin maantietunneli ja herättänyt Tampereella valtavasti keskustelua ja tunteita, kansainvälisesti katsottuna se on melko vaatimaton, 2, 3 kilometriä. Näin paljon on saatu aikaan puolessatoista vuodessa: Rantatunneli marraskuussa 2014, kun noin puolet tunnelista on vielä louhimatta ja huhtikuussa 2016, kun tunneli on fyysisiltä asennuksiltaan lähes valmis.

Näsijärven rantamaisemiin louhittu tunneli aukeaa liikenteelle vielä tänä vuonna. Kevyellä liikenteellä ei valmiiseen tunneliin ole asiaa, mutta kilpapyöräilijät pääsevät testaamaan reitin kesällä. Videolta voit katsoa, miltä tunnelissa näyttää nyt. Kotimaa 3. 5. 2016 klo 07. 23 päivitetty 14. 11. 2016 klo 14. 32 Klikkaa kuvaa ja aja tunnelin läpi. Toisessa tunnelissa päällystyöt ovat vielä käynnissä, etelän puoleinen tunneli on jo hyvin valmiin näköinen. Kuvaus Jussi Mansikka, editointi Ville Hakonen. Tampereen Rantatunnelin rakentaminen ydinkeskustan tuntumassa alkaa olla loppusuoralla. Työt jatkuvat vielä kesän ja syksyn ajan tekniikan testauksella ja viimeistelyillä. Liikenteelle tunneli avataan marraskuussa, noin puoli vuotta etuajassa. Projektijohtaja Esko Mularin mukaan projektin kokonaisuudesta on valmiina 90 prosenttia ja tunnelissa tehtävistä töistä liki 100 prosenttia. Videoilta näet tilanteen nyt ja marraskuussa 2015. Parhaillaan tunnelissa ja tunnelin suuaukoilla tehdään päällystystöitä, jotka saadaan valmiiksi viikon sisällä.

– Louhintaa ja maankaivuuta on vielä jonkin verran jäljellä. Tulevan raidejokerinkin pohjia on louhittu. Hanke sisältää kahdeksan uutta siltaa ja viimeisimmän kansi valettiin betonista viime viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lisäksi parannetaan kahta siltaa. Tietä on rakennettu tai parannettu yli neljän kilometrin verran ja melusuojausta nousee kilometrin matkalle. Uusia tai kunnostettavia kevyen liikenteen väyliä on 2, 7 kilometriä. Tunnelista piti aluksi tulla puolet lyhyempi. Puolitoista vuotta sitten Espoo päätti jatkaa tunneliurakkaa samalla kertaa täyteen pituuteen asti. – Toinen iso muutos tuli tänä vuonna, kun Tapiolantieltä päätettiin rakentaa tilapäinen silta Kehä I:n yli Miestentielle. Sen myötä tunnelin pohjoispään ramppiratkaisut menivät uusiksi, Lehtikankare sanoo. Pääosin puurakenteinen silta varmistaa yliajoyhteyden Tapiolan ja Otaniemen välillä ja myös bussiyhteyden Meilahden suuntaan. Keilaniemen työmaa on ahtaassa paikassa keskellä kiertoreiteille vietyä vilkasta liikennettä.

Suomen pisin tunnel sous la manche

 1. Yläluomileikkaus hinta lahti
 2. Suomen pisin tietunneli
 3. Tekniikan Maailma
 4. Miten korvata maitotuotteet? - MirvaAnnaMarian
 5. Vpn tunneli
 6. Missä on suomen pisin tunneli
 7. Suomen pisin autotunneli
 8. Viikko 47 2019 football
 9. Viron viina hinnasto 2
 10. Suomen pisin silta
 11. Kotisivuni.fi - Helpot kotisivut
 12. Ilmaiset kirjat

Suomen pisin silta

– Rantatunneli on ruuhkautunut. Tunneliin pääsyä säännellään. Varaudu pysähdyksiin. Tällainen viesti Twitterissä on tullut tutuksi Tampereella syyskuussa. Suomen pisin 2, 3 kilometriä pitkä maantietunneli on kulkenut vajaat kaksi vuotta Näsijärven rannassa Rantaväylällä. Ongelmilta ja huonolta tuurilta ei ole vältytty. Syyskuussa tunneli on jouduttu sulkemaan häkellyttävän monta kertaa. Tämä on herättänyt raivoa osassa autoilijoita. Virallisia tilastoja sulkemiskerroista ei ole, mutta niistä ilmoitetaan Twitter-tilillä. Sieltä laskettuna tunneli on suljettu ja avattu noin 35 kertaa syyskuussa. Ely-keskuksen mukaan sulkemisia on keskimäärin kerran päivässä. Punaiset valot ja rastit tunnelin suulla kertovat, että tunneli on suljettu. Elina Nieminen / Yle Useana päivänä sulkemisia on ollut monta kertaa. Yleensä sulkeminen on sattunut juuri silloin, kun suurin osa autoilijoista lähtee töistä kotiin tai tulee töihin. Ylöjärveltä Tampereella töissä käyvä Satu Peltola on juuttunut monta kertaa syksyllä liikenteeseen tunnelin sulkemisen takia.

Huonolta tuuriltakaan ei ole vältytty. Torstaina aamulla Tampereen rantatunneliin pääsy Naistenlahden voimalan puoleista ramppia pitkin katkesi noin kello seitsemän. Tielle oli rikkoutunut työkone, joka saatiin pois vasta 45 minuutin kuluttua. Tunneli oli käytössä, mutta rampin sulkeutuminen aiheutti ruuhkia. Keskiviikkona puolestaan henkilöauton kuljettaja ja kevyen moottoripyörän kuljettaja kolaroivat rantatunnelissa iltapäivällä. Kai Pohjanen / Yle Moottoripyörä osui henkilöauton perään juuri neljän ruuhkassa. Paikalla oli paloauto ja ambulanssi. Tunnelin toinen kaista oli suljettuna länteen päin. Vajaat kaksi viikkoa sitten rantatunneli suljettiin palohälytyksen takia. Sähkökeskuksessa paloi sähkölaite, mikä savusi voimakkaasti yhdyskäytävään. Tunneli oli kiinni reilun tunnin, mikä riitti panemaan liikenteen sekaisin. Tampereen keskustan laajat ruuhkat hidastivat myös bussien kulkua. Muutama kuski yritti suljettuun tunneliin toisen paloauton perässä. Samalla kuskit aiheuttivat vaaratilanteen, sillä pelastuslaitoksen väki ajatteli tunnelin olevan suljettu.

 1. Tradenomi ylempi amk
Thu, 15 Oct 2020 03:06:21 +0000