Järven Jäällä Ajaminen

  1. Lukijan kuva: Kauriin jäljet järven jäällä – Pitäjänuutiset
  2. Retkiluistelun lyhyt oppimäärä - Ylöjärven Uutiset

Tekniikan Maailma

Lukijan kuva: Kauriin jäljet järven jäällä – Pitäjänuutiset

– Kiekkoluistimen terä on kuin keinutuolin jalka, minkä vuoksi luistelupotku tehdään päkiällä ja varpailla. Retkiluistelussa potku lähtee puolestaan koko jalan ja terän pituudelta, minkä vuoksi luistelijan pitää olla riittävän pystyssä asennossa. Retkiluistelussa oikea tekniikka edesauttaa välttämään kaatumisia ja loukkaantumisia. – Jos jalka jää taakse, kuten tavallisessa luistelussa, niin horjahduksesta seuraa lento otsalleen jäähän. Jos ilmassa oleva jalka on retkiluistelulle oikeaoppisesti toisen jalan rinnalla, niin horjahduksen myötä ilmassa oleva jalka vain kopsahtaa jäähän ja matka jatkuu, Pekka Tyllilä selvittää. Nykytalville sopiva laji Hiking Hit Travelin Tuire Tyllilä (oik. ) palveli Inion Oy:n väkeä ja ojensi retkiluistelua kokeilemaan lähteville asianmukaiset välineet ja kertoi niiden käytöstä. Ensimmäistä kertaa retkiluistelua kokeileva ei tarvitse luistimien lisäksi muuta kuin sopivat ulkoiluvaatteet. Mikäli on epäileväinen oman tasapainonsa vakaudesta, kannattaa varustautua myös kypärällä ja polvisuojilla.

Lähetetty: 23. 11. 2017, 21:05 Metsäpalstan halkaisee 5 metriä leveä joki. Joessa on yhdessä kohtaa tasainen kivipohja. Joen yli on ajettu tuosta kohdasta traktorilla yli 20 vuotta. Yhtään kiveä ei ole nostettu koskesta, eikä sinne ole lisätty kiviä. Jokeen johtavaa luiskaa on loivennettu, mutta veden kulkuun se ei mitenkään vaikuta. Onko lainsäädäntö muuttunut/muuttumassa niin, että tuosta ei saisi enää tulevaisuudessa ajaa puuta?

Onpas ollut kiireinen alkuviikko! En ole juuri koneelle ennättänyt, mutta vaikka meni vähän myöhäiseksi, niin ajattelin julkaista viikonloppuna ottamiani kuvia. Silloin oli nimittäin ihan parhaat ulkoilusäät. Otin kameran mukaan, kun kävimme lenkkeilemässä Kymijärven jäällä ja tuossa lähisaarella. Taivas oli paikoitellen niin kaunis ja puut upeasti kuurassa. Olen aivan hulluuntanut kuuraisiin havupuihin, se väri niissä on ehkäpä kaunein vihreänsävy, jonka tiedän! Varmaan ette olisikaan arvanneet, että tykkään havunvihreästä, jos en olisi kertonut. ;) Jo kaksi päivää täällä on ollut tihkua ja sumua, lumi sulaa kovaa vauhtia. Olen silti luottavainen, että meidän pihasta ei lumi katoa aattoon mennessä. Pohjoisrinteen etuja... ;) Huomenna on viimeinen työpäivä ennen lomaa. Loma tuntuu tulevan tarpeeseen, sen verran vaikeaa on ollut herätä aamuisin. Odotan jouluaaton jälkeisiä loikoilupäiviä.. miten lohduttavavaa, että ihan kohta ollaan matkalla valostuviin kevätpäiviin! Taina

Retkiluistelun lyhyt oppimäärä - Ylöjärven Uutiset

  1. Ruisrock 2020 ajankohta
  2. Luistelua järven jäällä – Kaunis Piirto Valokuvaus
  3. Elämäni Helinä: Luistelua järven jäällä
  4. Katse ulos luontoon: Jääharjanteet järven jäällä
  5. Induktiotaso 50 cm
  6. Treenaamme taas järven jäällä! – Haidong Gumdo Helsinki
  7. Pettävällä jäällä

Siirry sisältöön Haidong Gumdo Helsinki The Korean way of the Sword Etusivu Meistä Haidong Gumdo Vyökoevaatimukset Haidong Gumdo Sanasto Mitä Haidong Gumdo on? Hapkido Hapkido Sanasto Media Kuvat Videot Yhteystiedot Kalenteri Artikkelit 21 maaliskuun, 2019 Giovanni Jo perinteeksi muodostuneet treenit jäisellä järven jäällä. Aurinko paistoi ja fiilis oli korkealla! View this post on Instagram Training on ice! Nice and sunny day temperatures around 0°C good energy #haidonggumdo @finnish. haidonggumdo #hdgdhelsinki #sword A post shared by Haidong Gumdo Helsinki (@hdgdhelsinki) on Mar 10, 2019 at 11:31am PDT Artikkelien selaus ← Pikkujoulut tammikuussa! Uusi treenikausi → Copyright © 2019 Haidong Gumdo Helsinki — Ascension WordPress-teeman suunnittelija: GoDaddy

Lunta on onneksi kuitenkin paljon, ja sulaessaan keväällä se nostaa veden pintaa. Tämä Saimaan järvi kuuluu onneksi myös ns. säännösteltyihin järviin, jonka vedenpinnan tasoa pystytään tarvittaessa muuttamaan juoksuttamalla vettä vähemmän tai enemmän. Mutta mikä oli saanut tämän jääharjanneilmiön aikaan? Jääharjanne muodostuu, kun pakkaskelillä jää kutistuu synnyttäen railon, joka sitten jäätyy umpeen. Sään sitten lauhtuessa jää ei kuitenkaan mahdu laajenemaan entiseen mittaansa, vaan sen reunat nousevat ylös. Harjanteiksi. Jääharjanteet syntyvät yleensä joka talvi suunnilleen samoille kohdille, ja voivat olla useita kilometrejä pitkiä. Niin kuin nytkin. Jääharjanne kulki mökkirantaa myötäillen, ylitti pienen lahden ja jatkoi matkaansa pitkän matkaa ison saaren rantaa pitkin, kunnes kääntyi kohti kauempana olevaa saarta. Ja sieltä jonnekin eteenpäin, en tiedä minne, sillä emme kävelleet niin kauas. Toiseen suuntaan harjanne kääntyi mökkirannasta kohti järven selkää mutkitellen siksakkia, kunnes kääntyi kauemman saaren niemen kärkeä kohti jatkaen sieltä matkaa ties minne.

Yhdeksän kymmenestä radalla kävijästä luistelee väärällä tekniikalla Retkiluistelun suosio on kasvanut viime vuosina vähälumisten talvien lisääntyessä. Moni hiihtokelejä odotellut on vetäissyt retkiluistimet jalkaansa ja pyyhkäissyt järven jäälle kokemaan vauhdin hurmaa. Suuri osa retkiluistelun uusista harrastajista aloittaa luistelun kuitenkin aivan väärällä tekniikalla. Kokenut retkeilijä ja retkiluistelija Jyri Makkonen (vas. ) opasti yritysasiakkaille oikeata luistelutekniikkaa Näsijärvellä. Itse asiassa moni lajin pariin tuleva aloittaa matkaluistelulla eikä retkiluistelulla. Matkaluistelulla tarkoitetaan luistelua järven jäälle auratulla radalla. Retkiluistelu on puolestaan retkeilyä järven jäällä luistelijan itsensä tai oppaan valitsemalla reitillä. Retki- tai matkaluisteluun voi tutustua kolmella eri tavalla. Tai itse asiassa neljällä eri tavalla, joista yksi on ehdottoman huono tapa. – Kaikkein huonoin tapa aloittaa retkiluistelu on koettaa lajia itse yksikseen. Lajin pariin pääsee parhaiten kaupallisen ohjatun toiminnan avulla, järjestäyneen seuratoiminnan kautta tai sitten lajia hallitsevan ystävän opastuksella, jo vuosikymmeniä retkiluistelua harrastanut ylöjärveläinen Pekka Tyllilä selvittää.

Wed, 14 Oct 2020 11:02:32 +0000