Kevät Lannoite Nurmikolle

 1. Vittujen kevät
 2. Kevätlannoite - Kekkilä

Nurmikon leikkaus keväällä Nurmikon leikkaus on myös osa nurmikon keväistä/alkukesäistä hoitoa. Jos pitää käyttää harkintaa haravoinnissa niin samoin sitä käytetään keväisessä ruohonleikkuussa. Anna nurmikon aloittaa kesäkauden kasvunsa rauhassa ja aloita leikkuu vasta, kun kasvua on tullut 5-7 cm ja yöpakkaset on ohi. Pari ensimmäistä leikkuukertaa leikataan normaalia ylemmällä leikkuukorkeudella. Nurmikon ilmastointi Ilmastoinnilla tarkoitetaan tiivistyneen ja hyvin usein tiivistymisestä johtuvan sammaloitumisen vähentämistä. Hyvin yleisesti nurmikon ilmastointia kehoitetaan tekemään esim. pistelemällä nurmikkoon talikolla reikiä tai juoksemaan pitkin pihaa ns. ilmastointikengillä. Näistä ei juurikaan ole apua – varsinkaan, jos näihin yksitäisiin reikiin ei haravoida hiekkaa. Paras keino nurmikon kasvuolosuhteiden parantamiseen on se, että levittää vuosittain nurmikon päälle ohuen kerroksen esim. kompostimultaa. Maaperän pieneliöt tekevät maanmuokkaustyöt puolestasi eli ne muuntavat kuolevat ainekset nopeasti maaperää kuohkeuttavaksi humukseksi ja ravintoaineiksi ruohokasveille.

Vittujen kevät

Lyhyt kylmä jakso ei onneksi vaikuttanut puutarhan kasvun etenemiseen. Parhaillaan perennapenkistä nousee kasveja, marja-aronian nuput ovat aukeamaisillaan ja yöpakkaset alkavat toivottavasti olla takanapäin tältä keväältä. Pihamaani nurmikkoa ja kukka-alueita, jonne lisään ravinteita. Olettehan te lisänneet jo ravinteita nurmikolle ja kukka-alueille? Vinkkilista nurmikon kevätlannoitukseen: Kevään edetessä on tärkeää huolehtia maan parantamisesta ja pihamaan ravinteista lannoittamisen avulla. Lannoittaminen nopeuttaa kasvien kevätkehitystä, ja sen avulla kasvit kasvavat koko kesän tasapainoisesti ja kukkivat runsaasti. Nurmikon ja kasvualueet voi lannoittaa samalla lannoitteella. Rikkakasveja on tärkeää ryhtyä torjumaan jo keväästä alkaen. Jussin käyttämät tuotteet: Rakeinen nurmikkokalkki Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Puutarhan KEVÄT™ -lannoite Puutarhan kevät on Suomen suosituin lannoite kaikille pihan ja puutarhan kasveille.

Käyttöohjeet Lannoite levitetään tasaisesti kasvien juuristolalueelle. Kastelu lannoittamisen jälkeen nopeuttaa vaikutusta. Kevätlannoite kasviryhmäkohtainen annostelu Koristepuut ja -pensaat: 600 g / 10 m2 tai 1-6 kourallista / puu tai pensas Piha-ja puistonurmikko: 600 g / 10 m2 keväällä sekä 200 g / 10 m2 kesällä Vihannekset ja juurekset: 800 g / 10 m2 keväällä sekä 200 g / 10 m2 kesällä Perennat ja kesäkukat: 400 g / 10 m2 keväällä Hedelmäpuut: 400 g / 10 m2 keväällä tai 1-6 kourallista / puu Marjapensaat: 300 g / 10 m2 keväällä tai 1-2kourallista / pensas Mansikka: 200 g / 10 m2 keväällä 1 dl Kekkilä Kevätlannoitetta painaa noin 115 g. Kourallinen lannoitetta painaa 30–50 g. Käytetään ainoastaan todettuun tarpeeseen. Sallittuja käyttömääriä ei saa ylittää. Käyttö ainoastaan lannoitustarkoituksiin. Käyttösuositus Nurmikko, puut ja pensaat n. 600 g / 10 m2 Kasvimaa 800 g / 10 m2 Riittoisuus 6 kg 150 m2 15 kg 375 m2 30 kg n. 800 m2 Tilaa jälleenmyyjältä

 • Elovena muru resepti
 • Koira virtsaa verta
 • Nurmikon keväthuolto ja kalkitus | GreenDreams
 • Nurmikon lannoitus keväällä ja ravintokasvien mullanvaihto
 • Kuntalaisaloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Malmi-asiassa | Helsinki-Malmi Airport
 • Automaattinen ilmanpoistin vuotaa
 • Broilerin sisäfile uunissa kermakastikkeessa
 • Kirkkokatu 4 kotka completa
 • Bikini fitness 2019 tulokset
 • Biolan Puutarhan Kevätlannoite - Biolan Oy
 • Kevätlannoite - Kekkilä
 • Prisma bluetooth kuulokkeet iphone

Kevätlannoite - Kekkilä

Nurmikossa on siis kuoppa, johon vesi jää. Tämä jäätyminen aiheuttaa lopulta kasvien tukahtumiseen. Nurmikko kuolee kylmään ja hapenpuutteeseen. Hyvin yleisesti tätä jääpoltetta esiintyy niillä nurmialueilla joiden päälle on kasattu talvella lunta. Edelliskesän kova kulutus vaikkapa lasten pelialueella on myös saattanut aiheuttaa painanteita, joihin vesi talven aikana on päässyt kerääntymään ja jäätymään. Ennen paikkauskylvöä vanha nurmikonpinta rikotaan joko avallisella puutarhaharalla tai leikkuriharavalla. Suuriin alueisiin on syytä käyttää järeämpää kalustoa kuten esim. puutarhajyrsijää. Kuopalla oleviin kohtiin lisätään kalkittua ja lannoitettua multaa, joka jyrätään tasaiseksi. Kylvetyt siemenet peitetään kevyesti haravoiden uuteen kasvualustaansa. Sitten vielä tiivistäminen jyräämällä tai lapiolla taputtamalla. Tämä tiivistäminen on kasvuunlähdön kannata erittäin tärkeä. Näin paikkauskylvönä kylvetyt siemenet pääsevät kosketuksiin maan kanssa eivätkä jää irralleen löysään multaan.

Lannoita keväällä, kun maa on sulanut. Levitä lannoite hajakylvönä kasvin lehvästön peittämälle alueelle. Lannoiterakeet kannattaa sekoittaa pintamaahan. Kastelu nopeuttaa ravinteiden liukenemista. Kohde g dl Levitysalue Hedelmäpuut 500 7 1 puu Kesäkukat 575 8 10 m² Mansikka 250 3, 5 Marjapensaat 200 3 1 pensas Nurmikko 600 Perennat Vihannekset ja juurekset 800 11 Monivuotisille kasveille ei anneta typpipitoista lannoitetta heinäkuun puolen välin jälkeen. Monivuotisten kasvien syyslannoitukseen suosittelemme Syksyn PK-lannoitetta. Ikivihreiden kasvien lannoittamiseen suosittelemme Biolan Havu- ja rodolannoitetta. Nurmikolle suosittelemme Biolan Nurmikkolannoitetta. Lannoitteiden annosteluohje

Thu, 15 Oct 2020 01:42:26 +0000