Harjunpää Ja Pahanpappi

 1. Harjunpää ja pahan pappi arvostelu
 2. Tuotannot - Harjunpää & Pahan Pappi
 3. Micael ja
 4. Harjunpää ja pahan pappi elokuva
 5. Harjunpää ja pahan pappi näyttelijät

Avioliitto natisee, työ on kuin unissakävelyä ja kostonhimo myrkyttää mielen. Pian Helsingin metrossa tapahtuu epäilyttäviä kuolemantapauksia, jotka paljastuvat pirullisen tappajan tekosiksi. Murhaaja kiinnittää huomionsa myös Harjunpään sekavaan elämään. Suomeksi tämä tarkoittaa, että nyt yritetään ensi kertaa siirtää Seitsemän -henkistä sairaalloista tunnelmaa suomalaiseen elokuvaan. Visuaalisesti tässä onnistutaan hyvin. Elokuvan maailma on karu ja varjoisa, ja kohtauksiin leikataan runsaasti ahdistavia, väläyksenomaisia yksityiskohtia. Miksiköhän musiikkipuoleen ei olla kiinnitety enempää huomiota? Sama Amorphisin heavybiisi menettää tehoaan, kun se soi useassa kohtauksessa. Harjunpää ja pahan pappi on kuudes televisio- tai elokuvamuotoon tehty sovitus Joensuun luomasta hahmosta. Rikostutkijanakin kunnostautuneen Joensuun dekkarit ovat keränneet kiitosta realismistaan, ja samaa maanläheisyyttä pyrittiin sisällyttämään esimerkiksi Åke Lindmanin Harjunpää ja kiusantekijät -jännäriin (1993).

Harjunpää ja pahan pappi arvostelu

Kömpelön tarinankuljetuksen ja henkilökerronnan ohella Saarelan elokuvaa vaivaa muiden teosten perään kuolaava ulkonäkö. Harjunpää ja pahan pappi haluaa näyttää niin epätoivoisesti Seitsemän - ja Stieg Larssonin Millennium - tyyliseltä, kovalta ja kylmissä väreissä kylpevältä urbaanilta trilleriltä, että se tuntuu niiden parodialta. Turruttavaa tekosynkistelyä ruokitaan goottibändin mieleen tuovalla puvustuksella ja itsetarkoituksellista mörinää ja surinaa pursuavalla ääniraidalla.

Tuotannot - Harjunpää & Pahan Pappi

Suomi 2010 GENRE Trilleri ENSI-ILTA 29. 10. 2010 TÄHDET Nyt on ilmassa maaotteluhenkeä. Ensin ruotsalaiset marssittivat valkokankaalle edesmenneen ykkösdekkaristinsa Stieg Larssonin Millennium-trilogian, josta etenkin ensimmäinen osa Miehet jotka vihaavat naisia (2009) oli onnistunut jännäri. Suomalaiset vastaavat haasteeseen siirtämällä rikoskirjailija Matti Yrjänä Joensuun kehutuimman teoksen valkokankaalle. Asetelma ei tietenkään ole aivan näin yksioikoinen. Tuottaja Ilkka Matilan mukaan uutta Harjunpäätä on suunniteltu jo vuosien ajan, ja Millennium-filmit toimivat lähinnä inspiraationa elokuvan ulkoasun tunnelmalle. Tuotantoyhtiöllä oli silti kunnianhimoinen tavoite: Pahan papista haluttiin Suomen ensimmäinen puhdasverinen trilleri. Katsoi asiaa miten vain, takkiin tulee. Harjunpää ja pahan pappi häviää kirkkaasti länsinaapurin rikossaagalle, ja trillerinä se unohtuu kierrättämään lajityypin peruskuvioita. Elokuva on tarina rikosylikonstaapeli Timo Harjunpäästä ( Peter Franzén), jonka elämä on tyttären surman jälkeen hajoamassa.

Micael ja

Nyt näkökulma on siirtynyt täysin CSI-henkiseen pyssynheilutteluun. Ohjaaja Olli Saarela herkuttelee raaoilla mieshahmoilla samaan tapaan kuin Bad Luck Love -äijäilyssä (2000). Elokuva lienee tarkoitettu perheväkivallan kauaskantoisia seurauksia kuvaavaksi kannanotoksi, mutta kankea dialogi ja ohuet hahmot kutistavat sen osoittelevaksi pyssyleikiksi. Näyttelijätkään eivät saa puhallettua tarinaan henkeä. Muuntautumiskyvystään tunnettu Franzén ylinäyttelee oudosti läpi elokuvan. Harjunpään vaimoa ja työtoveria esittävät Irina Björklund ja Jenni Banerjee jäävät pintaraapaisuiksi. Sampo Sarkolan tulkitsema pahan pappi nousee elokuvan johtotähdeksi. Sarkolan välähtelevä katse ja hymyn taakse piilotettu kylmyys tekevät hahmosta pelottavan mustan enkelin. Myös Harjunpään teini-ikäistä tytärtä esittävä Rosa Salomaa tekee hyvää työtä. Harjunpää ja pahan pappi todistaa, että Suomessakin hallitaan elokuvien visuaalinen tyylittely. Tämä ei kuitenkaan kanna pitkälle, jos yhden lajityypin peruskuvasto vain pakataan koreisiin kansiin ja tarjoillaan ensi kertaa suomeksi.

1 h 41 min su 14. 2. 2016 ei katsottavissa (2010) Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja. Ylikonstaapeli Timo Harjunpään pitää löytää tekijä, mutta samalla hän hautoo kostoa. Perustuu Matti Yrjänä Joensuun romaaniin. N: Peter Franzén, Irina Björklund. O: Olli Saarela. (U) Linkit ja artikkelit TV1: Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi -elokuvan esittely ja kommentointi Elävä arkisto: Matti Yrjänä Joensuu Kotikatsomo: Harjunpää ja pahan pappi Ohjelman tiedot Kuva 16:9 HD TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo Tekstitys ruotsi ohjelmatekstitys (suomi) Katsottavissa vain Suomessa Lähetykset su 3. 11. 2013 21. 05 Yle TV1 Näytä lisätiedot Piilota lisätiedot

Harjunpää ja pahan pappi elokuva

Hän on rehti ja tunnollinen poliisi, poliiseista parhain, joka menettää tyttärensä traagisella tavalla. Lähimmän työtoverinsa, konstaapeli Onerva Nykäsen tuesta huolimatta Harjunpää ei pysty toipumaan perhettään kohdanneesta menetyksestä. Samalla kun Harjunpää hautoo kostoa tyttärensä tappajalle, työssään hän tutkii Helsingin metron outoja kuolemia, jotka osoittautuvat sarjamurhiksi. Luullessaan pääsevänsä lähelle murhaajaa hän joutuu havaitsemaan, että murhaaja onkin päässyt lähemmäksi häntä. Harjunpään on pakko löytää murhaaja, mutta hän ei ole milloinkaan kohdannut pimeyden voimia näin musertavan voimakkaina..

 1. Sää lapinlahti 10 vrk 16
 2. Honda x8r cdi
 3. Harjunpää ja pahan pappi imdb
 4. Ja mba
 5. Micael ja
 6. Itä suomen lääkärikeskus oy joensuu remix
 7. Harjunpää ja pahan pappi elokuva

Harjunpää ja pahan pappi näyttelijät

Vuosi: 2010 Tuottaja: Ilkka Matila Ohjaus: Olli Saarela Pääosissa: Peter Franzén, Irina Björklund, Sampo Sarkola, Jenni Banerjee, Ville Virtanen Harjunpää ja pahan pappi on 2010-luvun poliisitrilleri, joka perustuu kirjailija ja ylikonstaapeli Matti Yrjänä Joensuun (s. 1948) samannimiseen romaaniin. Valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1982 saanut Joensuu on yksi arvostetuimpia suomalaisia rikoskirjailijoita. Harjunpää ja pahan pappi oli Suomessa myydyin kotimainen dekkari vuonna 2003. Hänen teoksiaan on käännetty lukuisille kielille ja useita niistä on dramatisoitu elokuviksi, tv-sarjoiksi, kuunnelmiksi ja näytelmiksi. Tuottaja Ilkka Matila ja käsikirjoittaja Leo Viirret ovat kehitelleet elokuvan tarinaa vuodesta 2002 lähtien. Elokuvan Harjunpää ja pahan pappi on ohjannut Olli Saarela (mm. Rukajärven tie, Suden vuosi). Kuvaukset käynnistyivät 15. 3. 2010 ja elokuva saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 29. 10. 2010 yli 70 valkokankaalla. KUN PAHUUS KOSKETTAA – SE TARTTUU Elokuvan päähenkilö on Matti Yrjänä Joensuun kirjoista tuttu väkivaltarikosyksikön ylikonstaapeli Timo Harjunpää.

Saku Schildt Tähdet: ★★ Harjunpää ja pahan pappi – Traileri Aiheeseen liittyvät elokuvat

Harjunpää ja pahan pappi haluaa olla suomalainen vastine Ruotsin menestystrillereille. Valitettavasti pyrkimys näkyy tunkkaisena apinointina, josta puuttuu oma ääni ja tyyli. Matti Yrjänä Joensuun 2003 ilmestyneeseen romaaniin pohjaava tarina syöksee päähenkilönsä heti alussa henkiseen lihamyllyyn ilman kunnon hahmoalustusta. Helsinkiläinen rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää ( Peter Franzén) menettää vanhimman tyttärensä silmittömälle väkivallalle. Myös poliisin avioliitto natisee, kun vaimo Elisa ( Irina Björklund) pitää miestään osasyyllisenä tragediaan. Kahden vuoden kuluttua tyttären surmaaja on vapautumassa vankilasta. Kosto pyörii mielessä samalla, kun Harjunpää tutkii metroasemilla sattuneita kuolemantapauksia. Joensuun kirjoja on kiitelty psykologisesta tarkkanäköisyydestä. Olli Saarelan elokuvasta sitä ei löydy nimeksikään. Henkilöitä on useita, joista jokainen jää karikatyyriksi tai taustakuvaksi. Jopa yleensä niin hyvä Franzén ylinäyttelee roolinsa. Vain Sampo Sarkolan vakuuttavasti tulkitsema sarjamurhaaja ansaitsee kiitosta.

Wed, 14 Oct 2020 09:46:21 +0000