Kuu Kiertää Maata

Hänen aiheensa ovat meteoriitit, erityisesti Marsista peräisin olevat. Seppo Linnaluoto

Kali maata

Numerotietoja: Kiertoaika 27, 3 d Py�r�hdysaika 243, 0 d Et�isyys Maasta 356 400�406700 km Halkaisija 3476 km Kirkkaus -12, 7 mag

Viiden magnitudin erotus vastaa 100-kertaista kirkkaussuhdetta. Luotaimia Kuuhun Kuun pintaa peittää jopa kymmenien metrien paksuinen regoliittikerros, joka on suurimmaksi osaksi pölyä. Hiukkaset ovat muutaman sadasosamillin kokoisia. Se on syntynyt asteroidien ja komeettojen pommitusten tuloksena. Kuulla on selvä oppositioefekti, joka aiheutuu moninkertaisen sironnan interferensista ja varjostusilmiöstä. Karri Muinosen esitelmöi Kirkkonummella. Kuva Seppo Linnaluoto. Syyskuussa 1959 Neuvostoliiton Luna 2 -luotain osui ensimmäisenä Kuun pintaan. Seuraavassa kuussa Luna 3 kiersi Kuun taitse ja lähetti ensimmäiset kuvat Kuun Maahan näkymättömästä puolesta. Heinäkuussa 1964 Yhdysvaltain Ranger 7 otti kuvia Kuusta ennen törmäämistään Kuun pintaan. Helmikuussa 1966 Neuvostoliiton Luna 9 laskeutui ensimmäisenä pehmeästi Kuun pinnalle ja otti kuvia. Seuraavassa kesäkuussa USA:n Surveyor 1 teki saman. Elokuussa 1966 USA:n Lunar Orbiter1 asettui Kuuta kiertämään ja kartoitti sen pintaa. Syyskuussa 1968 Neuvostoliitto lähetti Zond 5:n, joka kiersi Kuun, otti kuvia ja palasi Maahan.

Siinä kokeillaan hyvin heikkotehoista ioni-mottoria, joka vie SMART-1:n 1, 5 vuodessa Kuuhun. Suomalaisilla tutkijoilla on suuri vastuu sen AMIE-kameran kuvien tulkinnassa. Dosentti Karri Muinonen työskentelee Yliopiston Observatoriossa Tähtitorninmäellä. Avoimia kysymyksiä Avoinna on edelleen useita kysymyksiä. Miten Kuu on syntynyt? Onko Kuu tosiaan syntynyt noin 4 miljardia vuotta sitten, kun Maa ja Marsin kokoinen kappale on törmännyt. Millainen on Maan ja Kuun tulevaisuus? Miksi Kuun mare-alueet ovat kasautuneet Kuun näkyvälle puoliskolle? Miksi Kuun massakeskipiste poikkeaa geometrisestä keskipisteestä? Ne poikkeavat 2, 5 km toisistaan. Onko tämä vuorovesivoimien vaikutusta? Kuussa on todennäköisesti vettä. Mitä ihminen aikoo sillä tehdä? 12 ihmistä on kävellyt Kuun pinnalla. Kuka on 13.? Ja kuka on ensimmäinen naispuolinen kuukävelijä? Ja milloin seuraavat ihmiset menevät Kuuhun? Seuraava esitelmä on tiistaina 10. 2. klo 18. 30 Kirkkonummen koulukeskuksen auditoriossa. Sen pitää professori Martti Lehtinen.

Olli maata

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on julkaissut verkkosivuillaan OSIRIS-REx-avaruusluotaimensa tallentaman yhteiskuvan Maapallosta ja Kuusta. Noin 5 miljoonan kilometrin etäisyydeltä Maasta otettu kuva on itse asiassa koostettu kolmesta kuvasta, jotka luotain otti lokakuussa. Kuu kiertää Maata keskimäärin 384 400 kilometrin etäisyydellä. OSIRIS-RExin on määrä matkata läheiselle Bennu-asteroidille, jonka sen on määrä saavuttaa tämän vuoden elokuussa. Sieltä luotain kerää näytteitä, jotka sen on määrä palauttaa maahan. Luotain laukaistiin matkaan syyskuussa 2016, ja sen pitäisi palata Maahan vuonna 2023. Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 1. Karhu hyökkäsi ihmisen kimppuun eläinpuistossa Ruotsissa – eläintenhoitaja kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
 2. Miten kuu kiertää maata
 3. Essi hellen saunakohtaus
 4. Pitkä viikonloppu euroopassa
 5. Cd soitin bluetooth camera
 6. Kuu kiertää maata spa
 7. Kuu kiertää maata chan
 8. Warka maata
 9. Kauppahalli lounas kouvola
 10. Kuu kiertää maan
 11. Maata haari
 12. Kuu kiertää maata restaurant

Kun vain pimeä puoli näkyy, Kuu on uusi. Kun koko puolikas on valaistu on täysikuu. Kannattaa muistaa, että varjon heittää Kuu ei Maa. Kuunpimennys Kuunpimennys on auringonpimennystä tavallisempi. Se tekee kuun punaiseksi. Syyllinen on Maa, joka joutuu suoraan Kuun ja Auringon väliin. Täysikuu, Tampere 29. 4. 1999 klo 22. 02. Kuva: Risto Salovaar/Yle Täysikuu, Tampere 29. Kuva: Risto Salovaar/Yle Kuu, Tampere 12. 2003 klo 09. 13. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kuu, Tampere 12. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kasvava Kuu, Tampere 28. 6. 2001 klo 22. 23. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kasvava Kuu, Tampere 28. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kuunpimennys Tampere 9. 11. 2003 klo 02. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kuunpimennys, Tampere 9. 49. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kuunpimennys huipussaan, Tampere 9. 2003 klo 03. 15. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kuunpimennys huipussaan, Tampere 9. Kuva: Risto Salovaara/Yle Kuunpimennys, Tampere 9. 38. 45. Kuva: Risto Salovaara/Yle Perustuu ohjelmaan: Avaruuskansiot Vuosi: 2004

Esitelmä Kuusta Kirkkonummen Komeetan esitelmäsarjassa oli vuorossa avaruustähtitieteen dosentti Karri Muinonen, jonka aiheena oli Kuu eilen, tänään ja huomenna. Luento pidettiin Kirkkonummen koulukeskuksen auditoriossa ja sen rahoitti Helsingin yliopiston Vapaan sivistystyön toimikunta. Esitelmää kuunteli 30 kuulijaa. Klikkaa kuvaa! Dosentti Karri Muinonen. Dosentti Karri Muinonen Helsingin yliopiston Tähtitieteen laitokselta on aurinkokunnan kappaleiden tutkija. Hän tutkii erityisesti pikkuplaneettoja (eli asteroideja) ja muita kiinteäpintaisia kappaleita. Esitelmöitsijä kertoi Kuu-tutkimuksen tulevaisuudesta ja menneisyydestä sekä suomalaispanoksesta erityisesti SMART-1 -luotaimen AMIE-kamerakuvien tulkinnassa. Tässä on suomalaisilla suuri osuus. Dosentti Karri Muinosen esitelmää Kirkkonummella kuuli 30 kuulijaa. Kuva Seppo Linnaluoto. Perustietoa Kuusta Kuu on läheinen naapurimme avaruudessa. Kuu kiertää Maan ympäri kerran kuukaudessa. Tähtien suhteen Kuun kierros kestää 27, 3 vuorokautta.

Wed, 14 Oct 2020 16:08:19 +0000