Annika Saarikko Koulutus

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa kuullaan perhe- ja peruspalveluministerin mietteitä uskonnollisesta elämäntavasta. Ministeri Annika Saarikon ( kesk) uskonnollisuus nousi esille IL - TV:n Sensuroimaton Päivärinta - ohjelman uusimmassa jaksossa eutanasia - teeman yhteydessä. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyy Saarikolta, vastustaako ministeri eutanasiaa uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi. Saarikko on ollut aktiivinen seurakuntanuori ja toiminut isosena. Ministeriltä kysytään, millä tavalla uskonnollisuus näkyy hänen elämässään nykypäivänä. - Tässä elämäntilanteessa, aika vaativassa työssä ja pienen lapsen äitinä aktiiviseurakuntalaisen elämää ei ehdi toteuttaa tai käymään kirkossa joka sunnuntai. Voisin toivoa, että sellaista olisi enemmänkin, mutta nyt siihen ei ole mahdollisuutta, Saarikko sanoo. Saarikon mukaan uskonto näkyy hänen arvopohjassaan ja etiikassa, joiden pohjalta elämässään tahtoo tehdä ratkaisuja. Ministeri sanoo haluavansa avartaa keskustelua siitä, mitä kristillisten arvojen tai vakaumuksen oleminen osana elämää tarkoittavat.

Annika saarikko koulutus women

Filosofian maisterin pro gradu -työ käsitteli pääministeri Matti Vanhasen avioerojulkisuutta Ilta-Sanomissa. Viestintä ja journalismi sekä niiden suhde politiikkaan ovat olleet muutenkin Saarikon kiinnostuksen kohteena. Hän on työskennellyt mm. paikallislehden toimittajana sekä tiedottajana luterilaisen kirkon sekä seurakuntien eri tehtävissä. Saarikko meni mukaan Turun keskustaopiskelijoiden toimintaan 2004 ja toimi vuosikymmenen lopulla Suomen Keskustanuorten hallituksessa sekä yliopistonsa ylioppilaskuntapolitiikassa. Tulevasta ministerityöstä Saarikko sai konkreettista esimakua useiden ministerien avustajana. Hän toimi vuosina 2009-10 Paavo Väyrysen lehdistöavustajana, Liisa Hyssälän ja Juha Rehulan erityisavustajana sekä pääministeri Mari Kiviniemen viestinnästä vastaavana erityisavustajana 2010-11. Kesällä 2010 Saarikko nousi 26-vuotiaana puolueensa varapuheenjohtajaksi. Hän toimi tehtävässä kuuden vuoden ajan. Eduskuntaan Saarikko valittiin seuraavana vuonna Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

Eduskunta.

Kulmunin kausi keskustan johdossa on jäämässä IL-kyselyn valossa vain vuoden mittaiseksi. Lauri Nurmi Pohjanmaalainen miesvaikuttaja puolestaan analysoi Kulmunin tähänastista puheenjohtajakautta ristiriitaisin tuntein. – On turha reagoida liian nopeasti. Kulmunin puheenjohtajakausi on vielä hyvin nuori. Epäpäteväksi osoittautuneen Rinteen vaihtaminen oli iso onnistuminen ja poikkeuksellisen kalliiden koulutusten hankkiminen ministeriön piikkiin iso epäonnistuminen, hän pohtii ja päätyy toivomaan Kulmunille haastajaa: "Puheenjohtajakisa aina piristää, mutta en toivo kenenkään nimenomaan tämän kohun takia Kulmunia lähtevän haastamaan. " Vuosi sitten Saarikko ei asettanut ehdolle Juha Sipilän seuraajaksi, koska hän odotti toista lastaan. Silloin Saarikko oli meneillään olleessa IL - kyselyssä selvästi Kulmunia ja Kaikkosta suositumpi, kunnes hänen ilmoituksensa muutti vastausjakaumia. Merkille pantavaa on, että tällä kertaa Saarikko ei ole kieltäytynyt ehdokkuudesta. Maanantaina Saarikko antoi jo vihjeen aikeistaan, kun hän vastasi keskustan puoluelehden Suomenmaan kysymykseen.

Riitta Salmi Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vastaa hallituksessa suurelta osin korkeakoulujen kokonaisuudesta. Osa Saarikon vaalikaudesta kuluu perhevapailla. Yliopiston rehtori Kalervo Väänänen on toiveikas siitä, että kone- ja materiaalitekniikan diplomi-insinöörin koulutusohjelma saadaan vihdoin Turkuun. Turun Sanomat 7. 6. 2019 7:00 9 kommenttia Turun Sanomat Tuoreen tiede- ja kulttuuriministerin Annika Saarikon (kesk) mukaan kone- ja materiaalitekniikan DI-koulutuksen saaminen osaksi Turun koulutusvalikoimaan on yksi tärkeimmistä hankkeista t...

Annika saarikko koulutus mean

Annika Saarikko Saarikko jouluna 2014 Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Rinteen hallitus 6. 6. 2019–9. 8. 2019 Edeltäjä Sampo Terho Seuraaja Hanna Kosonen Suomen perhe- ja peruspalveluministeri Sipilän hallitus 10. 7. 2017–6. 2019 Juha Rehula Krista Kiuru Kansanedustaja 20. 4. 2011– Ryhmä/puolue Keskustan eduskuntaryhmä Vaalipiiri Varsinais-Suomen vaalipiiri Henkilötiedot Syntynyt 10. marraskuuta 1983 (ikä 36) Oripää Puoliso Erkki Papunen ( vih. 2014) Tiedot Puolue Suomen Keskusta Koulutus filosofian maisteri (2013) Uskonto evankelis-luterilainen [1] Aiheesta muualla [ Muokkaa Wikidatassa] Annika Virpi Irene Saarikko (s. 10. marraskuuta 1983 Oripää) on suomalainen keskustaa edustava poliitikko. [2] Hänet valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuoden 2011 vaaleissa. Saarikko nimitettiin 10. heinäkuuta 2017 perhe- ja peruspalveluministeriksi Juha Rehula n tilalle. [3] Hänet nimitettiin Rinteen hallituksen tiede- ja kulttuuriministeriksi 6. kesäkuuta 2019. Tulevan perheenlisäyksen johdosta hän jätti ministerintehtävänsä 9. elokuuta 2019, jolloin tiede- ja kulttuuriministeriksi nimitettiin Hanna Kosonen.

Saarikko saa IL-kyselyssä 47 prosentin suosion puheenjohtajaksi, Kulmuni 32%:n. IL:n tietojen mukaan Saarikko asettuu ehdolle ja haastaa Kulmunin. IL-kysely antaa vahvoja viitteitä keskustassa viriävästä Saarikko-ilmiöstä. Jenni Gästgivar Kansanedustaja Annika Saarikko on keskustan vaikuttajien suosikki puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Asia selviää Iltalehden yhteiskuntatoimituksen tekemästä kyselystä, jonka vastaajat ovat puoluehallituksen, puoluevaltuuston, piirihallitusten ja eduskuntaryhmän jäseniä sekä muita keskustan avainvaikuttajia eri puolilta Suomea. IL - kysely antaa vahvoja viitteitä keskustassa viriävästä Saarikko - ilmiöstä. Eräs keskustan piirijohtajista arvioi nuoren puheenjohtajan Katri Kulmunin joutuneen liian vaativaan paikkaan. – Keskusta elää murrostilanteessa. Puolueen tilanne oli Kulmunin aloittaessa puheenjohtajana vaikea, mutta kannatus ei ole lähtenyt hänen johdollaan nousuun. Tarvitsemme uudenlaisia toimenpiteitä. Kulmunissa ei ole ihmisenä mitään vikaa, mutta hänen tähänastinen kokemuksensa ei riitä johtajuuteen eikä keskustan nostamiseen, piirijohtaja kirjoittaa.

  • Gigantti hyvinkää aukioloajat di
  • Annika Saarikko - Valtioneuvosto
  • Ravintoterapeutti koulutus
  • Annika saarikko koulutus mean
  • Karoliina blackburn saippua

Lisäksi hänellä on vahva kentän luottamus, pohjoiskarjalainen puoluevaltuutettu Ville Toivanen arvioi. Keskustavaikuttajilta kysyttiin, toivovatko he, että ehdolla keskustan puheenjohtajaksi on useita tunnettuja keskustalaisia. Pohjois - Pohjanmaan piiriä edustava puoluevaltuutettu Ulla Savola arvioi Saarikon nauttivan arvostusta yli puoluerajojen. – Hän hallitsee laajasti ja monipuolisesti yhteiskunnalliset asiakysymykset. Hän esiintyy myös vakuuttavasti ja toiset huomioiden. Hän vie rohkeasti tärkeinä pitämiään asioita eteenpäin. Hän pystyy myös tunnustamaan epäonnistumiset, mutta luo valoisaa toivon näköalaa vaikeissakin tilanteissa, Savola suitsuttaa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kurvinen saa kyselyssä kuuden prosentin suosion puheenjohtajaksi. Kaikkonen on jo ehtinyt ilmoittaa, että hän ei ole käytettävissä tehtävään. Lintilä ja Kaikkonen saavat kumpikin kolmen prosentin kannatuksen. Jonkun muun kuin kenetkään kuusikosta valitsisi yhdeksän prosenttia keskustavaikuttajista. Yksittäisiä mainintoja saavat avoimissa vastauksissa kansanedustajat Mikko Savola ja Mikko Kärnä sekä eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen.

Wed, 14 Oct 2020 17:24:33 +0000